bus auto fiets
Menu

Locatie Rijks Buiten

Waar ligt Rijks Buiten in Hellevoetsluis en wat is er in de buurt te doen?

Over de locatie Rijks Buiten

Rijks Buiten komt te liggen in een rustig, autoluw woonhof met een eigen identiteit. De riante kavels liggen in een groene oase van rust. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Vanaf deze nieuwe woonplek ben je binnen 5 fietsminuten in de sfeervolle Vesting van Hellevoetsluis en binnen 9 fietsminuten ben je in zowel de Heliushaven als op het strand van Hellevoetsluis. 

 • Natuur & Strand

  Hellevoetsluis ligt aan het Haringvliet. Hellevoetsluis heeft dan ook een eigen strand en haven aan het Haringvliet.

  Bezoek het grote Quackstrand om lekker te zonnen, te wandelen of te zwemmen. Het water is zoet en het strand is tot ver ondiep. Ideaal voor kleine kinderen die hier de hele dag langs de waterkant kunnen spelen! Aan het strand ligt ook aquapark Splash. Hier kun je genieten van je spelende kinderen terwijl je vanaf het terras of op het strand uitzicht hebt op het prachtige Haringvliet en de mooie natuur daaromheen.

  Ook ligt er een kleiner standje in de historische vesting van Hellevoetsluis: het Piratenstrandje. Dit is omringt door gezellige terrasjes. Aan het Haringvliet ligt ook het natuurgebied Quackgors. Om dit gebied ligt een fietspad, zodat je heerlijk kunt fietsen, vogels kunt spotten en kunt genieten van het schitterende uitzicht. 

 • Hellevoetsluis

  Hellevoetsluis is een moderne Vestingstad. Het is een perfecte woonplaats als je opzoek bent naar rust en een ruimtelijke groene omgeving met veel water maar ook met alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik. Met circa 40.000 inwoners en een goed voorzieningenniveau is er ook veel activiteit in de stad op het gebied van evenementen en watersport. 

  Hellevoetsluis heeft een sfeervolle Vesting en haven. De afgelopen eeuwen was de Vesting Hellevoetsluis een marinehaven en een legerplaats. Er zijn nog gebouwen te vinden die zich herinneren aan die tijd zoals de Kazerne Fort Hearlem, opgeknapte bunkers en een kustbatterij uit 1880. In het begin van de 17e eeuw is de Vesting aangelegd om de handels- oorlogshaven te versterken. In de vesting zijn tegenwoordig diverse eetgelegenheden en winkels te vinden. Op een terras met uitzicht op de haven en het water is het hier heerlijk toeven. 

   

 • Nieuwenhoorn

  Rijks Buiten is een nieuwbouwproject gelegen ter hoogte van de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis - Nieuwenhoorn. Eén van de oude dorpskernen is Nieuwenhoorn. Deze wijk (voorheen zelfstandige gemeente) kenmerkt zich door karakteristiek oude panden langs de Dorpsstraat en Rijksstraatweg.

  Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij zowel De Struytse Hoeck als bij het winkelcentrum aan de Rijksstraatweg. Beide liggen op slechts 10 minuten lopen. 

Bekijk hier de situatiekaart van Rijks Buiten

Naar de kavelkaart

Afstand tot belangrijke punten

Vanaf nieuwbouwproject Rijks Buiten ben je binnen no-time op diverse bestemmingen. Hieronder staan een aantal voorbeelden voor de afstand per fiets, openbaar vervoer en/of auto beschreven.

Naar
Vesting Hellevoetsluis 6 4 8
Strand Rockanje 30 14
Rotterdam 30
Winkelcentrum De Struytse Hoeck 4

Hotspots in de buurt

Er zijn veel leuke plekjes in de buurt. 

De Vuurtoren
1

De Vuurtoren

De Hellevoetse Vuurtoren in gebouwd in 1822 en is eén van de oudste functionerende vuurtorens van Nederland. De toren is ontworpen door een marine architect J. Valk en heeft sinds 1933 elektrisch licht. De vuurtoren is 18 meter hoog en vanuit het optiek heb je een prachtig uitzicht over het Haringvliet en de haven van Hellevoetsluis. Bij deze vuurtoren heb je een klein strandje waar je van de zon kunt genieten tijdens het mooie zomerse weer.

Vesting van Hellevoetsluis
2

Vesting van Hellevoetsluis

Echt de moeite waard om te bezoeken. De afgelopen eeuwen was Vesting Hellevoetsluis een marinehaven en een legerplaats. Er zijn nog gebouwen te vinden die zich herinneren aan die tijd zoals de Kazerne Fort Hearlem, opgeknapte bunkers en een kustbatterij uit 1880. In het begin van de 17e eeuw is de Vesting aangelegd om de handels- oorlogshaven te versterken. Als je hier bent, lijkt het alsof je terug de tijd in gaat. Er is 1 brug om over het water te gaan en deze stamt uit de tijd rond 1800. Ook zie je nog ouderwetse schepen varen. Langs het water heb je allerlei gezellige terrasjes waar je wat kunt eten en drinken.

Strand & Zee
3

Strand & Zee

Relaxen op een ligbedje op het strand aan de Noordzee? Genieten van een hapje en drankje? Op mooie dagen en avonden is het echt genieten bij één van de strandtenten van Rockanje. Het gevoel van vakantie op slechts een kwartiertje met de auto.